Winkelwagen  (0)

Nog geen producten toegevoegd
januari 2020

Wat is koudgeperst?

Er zijn veel bedrijven die sap produceren. Waarom is het sap van Juicebrothers zo goed? Natuurlijk vanwege het gebruik van de allerbeste biologische ingrediënten, maar ook door onze methode van koude persing. Er zijn drie manieren om sap uit groente en fruit te verkrijgen: door middel van koude persing, centrifugaal en via ‘single auger’ extractie. In deze blogpost leggen we je uit wat de verschillen tussen deze drie methodes zijn, en waarom koud geperst sap van Juicebrothers het beste is!

1. Centrifugaal: Sapcentrifuges hakken het groente en fruit fijn met een scherp dun mes, vergelijkbaar met een blender. Het draait rond op zeer hoge snelheid om zo het sap van de pulp te scheiden. Door de kracht van het snelle centrifugeren wordt het sap verkregen.
2. Single Auger: Deze apparaten hebben een enkele schroef (auger). Bij deze methode worden de vezels en cellen van het groente en fruit gebroken. De schroef ‘kauwt’ de ingrediënten fijn, en trekt ze er doorheen. Dit resulteert in een ‘pasta’ achtige vorm, hetgeen vervolgens door een roestvrij stalen zeefconstructie geduwd wordt om zo het sap van de pulp te scheiden.
3. Koude Persing: Koud geperst sap wordt verkregen middels een hydraulische pers. Eerst wordt het groente en fruit versnipperd tot pulp. Vervolgens wordt dit in de hydraulische pers langzaam en met steeds toenemende kracht geplet tussen twee zware platen. Door deze persing wordt uitsluitend het sap druppelend opgevangen en blijft al het pulp achter in de hydraulische pers.

Koud geperst sap heeft een hogere nutriële waarde dan sappen die op andere wijze verkregen zijn, doordat er bij dit proces geen hitte en zuurstof aan te pas komt. Daarom gaan er geen nutriënten verloren zoals bij andere methoden.
Dus nu weet je waarom de heerlijke, pure en verfrissende sappen van Juicebrothers zo goed voor je zijn, en waarom we werken op deze arbeidsintensieve en kostbare methode. Om je van het allerbeste sap te voorzien!