Winkelwagen  (0)

Nog geen producten toegevoegd
januari 2020

Wat is juice pulp en waarom is het goed voor je?

Bij Juicebrothers maken we al vanaf dag 1 de lekkerste producten met zo min mogelijk verspilling. Twee van onze speerpunten in 2020 zijn het streven naar het uitbannen van plastic en het minimaliseren van voedselverspilling. Daarom zijn we enthousiast en trots om je te kunnen melden dat we de komende maanden een aantal nieuwe producten toevoegen aan ons assortiment, gemaakt van de pulp van onze sappen! Deze vezelrijke producten op basis van pulp zijn namelijk erg gezond, maar dragen bovendien bij aan de reductie van verspilling en dus ook aan het welzijn van onze planeet.

Omdat we continu verse koudgeperste sappen maken hebben we ook continu een aanzienlijke hoeveelheid verse pulp. En inmiddels realiseren we ons goed dat deze pulp het perfecte basis ingrediënt is voor diverse heerlijke tussendoortjes!

Waarom wil je pulp eten?

Pulp is een uitstekende bron van vezels.
Tijdens een sap kuur vergeten we weleens het belang van het nuttigen van vezels. Pulp bevat alle vezels van de groente en het fruit en draagt bij aan een gezonde spijsvertering. Vezels zijn essentieel bij een uitgebalanceerd dieet. Het eten van vezelrijke voeding, in combinatie met het drinken van voldoende (liefst alkalisch) water draagt bij aan het verkrijgen van het gewenste gewicht, verkleint de kans op diabetes, hartproblemen en darmklachten.

Pulp bevat de rijke smaken van het groente en fruit.
Omdat we ons sap uitsluitend koud geperst produceren is de pulp onbewerkt en niet verhit geweest. Door deze pure vorm blijft alle smaak van het sap behouden, maar met de voordelen van de vezels!

Afvalbewustzijn en duurzaamheid bevorderen
We kiezen ervoor om de pulp van de sappen te gebruiken in onze producten. Op deze manier dragen we ons steentje bij om duurzaamheid in de voedselindustrie naar een hoger plan te tillen. We zijn ons namelijk terdege bewust van de negatieve invloed van deze industrie op het milieu en onze leefomgeving. Ook daarom kiezen we voor 100% vegan. Door het kiezen voor deze producten help je ons bij onze missie richting een betere en een gezondere wereld.

Het eerste product dat we introduceren zijn de Pulp Crackers! Gemaakt van gedroogde groente pulp zoals spinazie, boerenkool, rode biet, wortel en bleekselderij. Onze crackers zijn rijk aan vezels en protëine, maar leveren je bovendien de goede eigenschappen van ons biologische groente sap. We gebruiken uitsluitend glutenvrije havermout, diverse zaden en pitten zodat je behoefte aan koolhydraten gestild wordt. Heerlijk met bijvoorbeeld humus of met onze amandelpulp dips, die ook binnenkort bij ons verkrijgbaar zullen zijn!

Blijf ons volgen via de website met betrekking tot onze nieuwe duurzame producten, of meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief zodat je steeds als eerste op de hoogte bent van onze nieuwe creaties.