Is alles biologisch?

Waar mogelijk kiezen we altijd voor biologische producten. Met alle verse voedingsstoffen in je lichaam is het niet wenselijk dat daar allerlei chemicaliën bij zitten. Helaas hebben enkele ingrediënten, zoals het zout of de kruidenpoeders die we gebruiken, soms geen kwalificatie. Ook kan het een enkele keer voorkomen dat een ingrediënt niet verkrijgbaar is bij onze biologische leveranciers waardoor we voor het best mogelijke alternatief moeten kiezen, bijvoorbeeld een ingrediënt van een boer die nog in de overgangsfase is naar biologisch.

Is alles wat in de schappen ligt vers?

Direct na het produceren worden onze sappen aan onze winkels geleverd, of verzonden via de online webshop. Zo liggen ze super vers in de winkel of worden ze bij je thuis bezorgd.

Bevat ons eten en drinken gluten?

Alles wat Juicebrothers produceert is vrij van gluten. Het zou wel kunnen dat er wat sporen van gluten aanwezig zijn omdat producten zoals haver vaak gemaakt worden samen met producten die wel gluten bevatten.

En noten of zuivel? Is alles veganistisch?

Omdat al onze producten puur plantaardig zijn, bevatten ze geen zuivel en dus ook geen vlees, vis, ei of honing. Sommige producten bevatten noten, maar dit wordt altijd vermeld. Zorg ervoor, bijvoorbeeld in geval van intolerantie, dat je op de hoogte bent welke producten dit zijn. Al onze producten kunnen sporen van noten bevatten omdat ze gemaakt worden samen met producten die wel noten bevatten.

Welke zoetstoffen gebruiken jullie?

Onze sappen bevatten geen toegevoegde zoetstoffen. We hebben onze sappen zo samengesteld dat ze behalve fruit en groente niets nodig hebben. Er zijn wel een aantal andere producten die gezoet zijn, zoals onze mylks, salade dressings en desserts. Hier kiezen we alleen voor natuurlijke biologische zoetstoffen die zo min mogelijk bewerkt zijn zoals, ahornsiroop, agavesiroop en kokosbloesemsuiker. Deze hebben een lagere glycemische index (GI) dan andere zoetstoffen. Daarnaast bevatten ze meer vitamines en mineralen waardoor ze meer zijn dan zoetigheid alleen.

Wat is de glycemische index (GI) van jullie sappen? Zal het mijn bloedsuikerspiegel beïnvloeden?

Onze sappen bevatten geen vezels, dus kunnen ze makkelijk opgenomen worden door je lichaam, bloed en lymfesysteem. Op deze manier worden je cellen voorzien van de micronutriënten die ze nodig hebben om de vele processen van het lichamelijk functioneren uit te kunnen voeren. Zo ook de natuurlijke suikers uit het fruit; dat is een van de redenen waarom we groente toevoegen aan onze sappen. Groente heeft een lage GI en bevat weinig koolhydraten. Dit betekent dat het niet direct een piek in je bloedsuikerspiegel zal veroorzaken.

Wat is alkaline water en waarom gebruiken jullie het?

Alkaline water is water wat gealkaliseerd wordt met behulp van een Kangen watersysteem. Deze machine leidt het water langs platina platen terwijl het gefilterd wordt, hierdoor verandert de pH waarde van het water. Een pH waarde van 7 wordt neutraal genoemd, ons water heeft een pH waarde van ongeveer 9,7. De ideale pH waarde van het bloed ligt tussen 7.35 en 7.45 – een goede zuurgraad is van groot belang voor een goede gezondheid. Tegenwoordig is ons lichaam vaak onderhevig aan zure invloeden zoals vervuiling en het eten wat we tot ons nemen. Bijna alles wat we consumeren, behalve groente en fruit, verlaagt de zuurgraad van ons lichaam. Om ons lichaam te helpen met het behouden van de juiste zuurgraad gebruiken we alkaline water. Op deze manier krijgt het lichaam minder zure invloeden binnen en hoeft het dus minder moeite te doen om de waarde van het bloed tussen pH 7.35 en 7.45 te houden.