Shopping cart  (0)

Your shopping cart is still empty.
January 2020

Een maand lang bleekselderij drinken…

Een tijdje geleden werd ik gevraagd of ik kennis wilde maken met Juice Brothers en toen ik bleekselderijsap op de website zag staan, was de beslissing snel gemaakt. Als je ook maar een beetje bezig bent met gezondheid, dan heb je daar vast ook al van gehoord. Maar wat zijn de voordelen dan precies en hoe is het om een maand land bleekselderijsap te drinken? Je leest het in dit artikel!

Waarom de bleekselderij hype?
Hoewel het nu alweer wat rustiger is naar mijn idee, is er een ware bleekselderijhype geweest. Deze hype zou gestart zijn door Anthony van Medical Medium, vanwege de vele voordelen.

Bleekselderij bestaat voor een groot deel uit water, maar bevat ook vele vitaminen en mineralen. Zo is de groente rijk aan vitamine K, vitamine C, vitamine A, vitamine B6, kalium, calcium & magnesium.

Anthony en anderen stellen dat bleekselderij o.a. gifstoffen eliminieert, het lichaam hydrateert, ontstekingsremmend werkt, het darmstelsel in evenwicht brengt, je immuunsysteem een boost geeft, vochtafdrijvend werkt en je bloeddruk verlaagt.

Men drinkt het voor bijvoorbeeld huidproblemen en chronische ziektes. Een glas bleekselderijsap (liefst biologisch) op nuchtere maag zou wonderen doen. Helaas is er nog geen wetenschappelijk bewijs, maar ik besloot het zelf gewoon eens te proberen.

Mijn ervaring met bleekselderijsap
Bleekselderijsap staat niet bekend om de lekkere smaak, maar ik was daar gelukkig al aan gewend. Het zijn wel grote flesjes op de vroege ochtend en zeker als je het dag in, dag uit drinkt. Op een gegeven moment had ik er niet zo’n zin meer in, maar goed: als het werkt, houd ik graag vol.

In het begin merkte ik vooral dat ik direct naar het toilet kon, het werkt dus echt op je spijsvertering. Al vrij snel kreeg ik minder trek in ongezonde voeding, dat ondersteunt je gezondheid natuurlijk.

Ook heb ik meer energie gekregen en dat in het najaar! Ik voel me helderder en mijn huid is ook egaler geworden (dat komt overigens ook mede doordat ik aan hormoonbalans werk).

Tot slot: na de start met bleekselderij kreeg ik een emotionele dip. Dit kan komen door het najaar, maar ik heb van mijn Instagram volgers geleerd dat dit kan komen door bleekselderijsap. Dat is meer de holisitische benadering, maar ik geloof dat dit zeker kan. Nu voel ik me weer super!

Raad ik het aan?
Ik heb dus echt voordelen ervaren van bleekselderijsap en kan je zeker aanraden om het eens te proberen. Persoonlijk zou ik het niet het hele jaar door elke dag blijven drinken, maar een aantal keer per jaar bijvoorbeeld een week lang zou ik zeker wel zien zitten ter ondersteuning van mijn lijf.

Dit artikel is geschreven door Mariëlle van The Green Guide. Op thegreenguide.nl vind je inspiratie over natuurlijke beauty, veganisme, minimalisme, duurzaamheid, gezondheid, mindfulness & meer.